/ iStock/Getty Images
Под ръководството на Софийска окръжна прокуратура се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 242, ал. 3 от НК.

Прокуратура

На 6 юли, на Митнически пункт Калотина, на трасе „Входящи товарни автомобил“, от Сърбия в България пристигнал товарен автобус „Мерцедес“, управляван от украински гражданин.

Румънец е арестуван на ГКПП „Дунав мост“ за контрабанда на кокаин

Превозното средство било селектирано за рентгенов контрол и щателна митническа проверка, в хода на която служителите установили, че на различни места в микробуса са укрити 23 пакета, съдържащи множество таблетки с активно вещество псевдоефедрин.

Прокуратура

В отделен чувал е имало голямо количество блистери, съдържащи по 10 таблетки със същото вещество. Въпросният компонент - псевдоефедрин, е прекурсор за производство на метамфетамин.

Прокуратура


Водачът е бил задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР и привлечен в качеството на обвиняем за извършеното от него престъпление. Предстои наблюдаващият прокурор да му предяви материалите по делото, както и да постанови задържането му за срок до 72 часа.


Софийска окръжна прокуратура е изготвила и искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо чужденеца, което предстои да бъде разгледано от съда.