Според прокуратурата има трети замесен в схемата с подкупа
Според прокуратурата има трети замесен в схемата с подкупа / снимкa: Sofia Photo Agency

Прокуратурата е повдигнала обвинение за подкуп на длъжностно лице на Росен Маринов, който бе задържан снощи при опита си да подкупи със 100 хиляди лева директора на Агенцията по рибарство и аквакултури Марин Димитров. Това съобщи градският прокурор на София Николай Кокинов и допълни, че по случая се разследва и второ високопоставено лице, сочено за съучастник на Маринов.

Марин Димитров отказа парите, предложени му от Маринов, който е собственик на фирма Авто инженеринг. Те са били предназначени за купуването на катери. Според Николай Кокинов задържаният имал и съучастник. „Имаме предположение, че в престъплението е участвало и друго лице на високо ниво, поради което събираме много усърдно доказателства за мярката за неотклонение за неделя. Подробности ще имаме в понеделник. В момента Росен Маринов е задържано за 72 часа. Ще проверим и по други случаи участието на нашия обвиняем, в обществени поръчки", каза градският прокурор.

Кокинов допълни, че най-вероятно делото срещу дупнишките бизнесмени братя Галеви ще бъде пренесено във ВКС. Причината е, че има спорове относно това дали процесът трябва да се гледа в София или в Дупница. Припомням, че след кандидатурата за депутат на Пламен Галев има вероятност делото да бъде спряно, поради имунитетът, който бизнесменът ще получи.

Окончателният съдебен акт на Върховен касационен съд от 18.04. 2013 г. оставя в сила решението на Софийски апелативен съд от 01.10.2012 г., което потвърждава присъда от 30.06.2010г. на Софийски градски съд, с която подсъдимите Росен Маринов и Раиф Мустафа са оправдани.