Според Овчаров Капон изпълнява нечия поръчка
Според Овчаров Капон изпълнява нечия поръчка / cнимкa: Sofia Photo Agency

Не е случаен моментът, в който Мария Капон подава сигнал срещу Румен Овчаров в парламента и прокуратурата, смята самия Овчаров. По думите му разчистването на сметки с БСП от страна на партията на Капон не е от скоро и в момента тя изпълнява нечия поръчка.

Председателят на парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликта на интереси и парламентарната етика Яне Янев съобщи по-рано днес, че Капон е подала сигнал в комисията и в прокуратурата за корупционни практики и конфликт на интереси на настоящия депутат и бивш министър Румен Овчаров. Янев уточни, че комисията трябва да се произнесе дали има установени сметки на Овчаров и негови преки роднини в офшорни зони.

Самият Овчаров заяви пред БТА, че когато Мария Капон говори за такива сигнали, следва да го прави достатъчно ясно. По думите му, тези клевети уронват престижа му. Овчаров добави, че случаите за офшорни сметки, с които той е бил свързван, „играеха преди три години" и този, който е разпространил информацията, е подсъдим за клевета. Той посочи, че законът не забранява да се разкриват офшорни сметки, ако това е направено според изискванията.