Мъж изпадна в кома, а по-късно почина след ритник в главата. Причината спор на пътя, завършил със смърт. Престъплението се е случило на 26 януари на кръстовище в София – бул „Черни връх” и ул. „Златен рог”.

Припомняме, че от СДВР разпространиха кадри, в които се вижда как мъж отива при друг водач, разменят няколко реплики, последвани от мощен ритник, който събаря мъжа и го оставя в безсъзнание. Той е в кома в продължение на седмици, а на 18 февруари умира в болницата.

Полицията търси свидетели на тежко престъпление в София (ВИДЕО)

enlightenedЗа случая се разбра едва в петък, когато полицията отправи призив към очевидците да се свържат със 112. Защо обаче издирването им започна с месец закъснение и какво още се знае по случая?

Адв. Ивайло Юруков, който представлява близките на починалия, заяви, че не се води прокурорска преписка по този случай. По информация на NOVA извършителят е бил задържан за 72 часа и няма как след това да не му бъде повдигнато обвинение.

„Моето тълкувание на това престъпление е, че извършителят е намерил контакт с някои от водещите в момента групи за влияние, за които се говори постоянно в общественото пространство. Под давление на тези групи очевидно е направен опит едно такова тежко престъпление, извършено посред бял ден на един от най-оживените булеварди, да бъде прикрито”, заяви адв. Юруков. По думите му няма как да се говори за административна грешка.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
NOVA