След продължителна битка с COVID-19 и опит да бъде спасен чрез преливане на кръвна плазма, почина вокалистът на група P.I.F. Димо Стоянов. Загубата му потресе стотици творци, фенове и хора, които не са го познавали добре, но на които през годините музикантът е подал ръка.

„Аз цял ден съм под супер напрежение, боли ме главата в момента, на няколко антидепресанта съм, треперят ми ръцете. Един от най-ценните ми и верни приятели. Човек, когото, когато съм потърсил за нещо, винаги е бил насреща”, сподели журналистът Ники Кънчев пред NOVA.

Аз на първо място бях негов фен. После приятел и партньор в музиката. Винаги, когато съм могла, много съм го подкрепяла”, каза музикалният продуцент Саня Армутлиева.

Един прекрасен приятел, страхотен творец. Аз лично съм му фен от малка. Много често се шегувахме, че съм израснала с неговото творчество. Страшно много ще ми липсва музиката му. Предполагам, че и всички фенове се чувстват така”, коментира текстописецът Гери Турийска.

„Преди да поканим Димо да подкрепи каузата, не се познавахме лично. Но той много бързо откликна на нашата покана. Веднага каза: „Да!”, това е кауза, която трябва да се подкрепя. Това е кауза, която си струва, защото е за всички деца в България”, обясни Мария Брестничка от Инициативен комитет „За истинска детска болница”.

„С Димо се знаем още от времената, когато той беше във Варна. Когато ръководеше, управляваше и създаде една от най-алтернативните и интересни групи в България. Това беше краят на 90-те години. По-късно се прехвърлиха в София, съответно той беше студент в НАТФИЗ и смениха името но групата на P.I.F. Имаше обяснителна кампания какво беше P.I.F. - Patriots in fashion”, каза още Ники Кънчев.

„Направи едно музикално вълшебство. Завеща ни едно страхотно творчество с всичките албуми”, добави Гери.
NOVA