Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков / БГНЕС, архив
Спират ремонти по пътищата заради гастарбайтерите
98134
Спират ремонти по пътищата заради гастарбайтерите
  • Спират ремонти по пътищата заради гастарбайтерите
Тунелите на „Витиня” и „Ечемишка” ще останат частично затворени и в летните месеци, съобщи регионалният министър Николай Нанков. Ремонтите по автомагистрала „Тракия” ще бъдат преустановени през лятото, но не и тези по „Хемус”, тъй като част от тях са неотложни. Общо около 500 километра второкласни и третокласни пътища ще се ремонтират и през летните месеци, но по думите на Нанков трафикът в този период по тях не е толкова висок. През уикендите и празничните дни отново ще бъде ограничено и движението на тежкотоварни камиони.

Започна нов ремонт на магистрала "Черно море"
 
Ремонт АМ Тракия
БГНЕС


Министър Нанков: "Започваме от автомагистралите, където ще има ремонтни дейности: автомагистрала "Хемус" в участъка от София до Ябланица, ще започне от 34-ти км, тунелната тръба на Витиня, минава през 36-и км, това е мостовото съоръжение на Коренишки дол, ще минем и през тунелната тръба на Ечемишка. Те ще бъдат затворени цяло лято по една тръба, ще има временна организация на движението, тъй като в тях неотложно трябва да се извършат спешни аварийно-ремонтни дейности".
 
"По автомагистрала "Хемус" в участъка между Шумен и Варна също ще текат ремонтни дейности още пет дена. Тях ги стартирахме преди 20 дни. След пет дни приключваме 12-киломтровия участък, така че от автомагистралите по републиканската пътна мрежа остават тези участъци", посочи Николай Нанков.

Приключи предсрочно рехабилитацията на участък от АМ "Тракия"
 

От тази седмица се очаква и повишаване значително на трафика с около 30% във връзка със започването на придвижване на гастербайтерите от Западна Европа към Република Турция. Затова преустановихме всички ремонтни дейности по автомагистрала "Тракия", посочи министърът.  
 
Общо около 500 км. второкласни и третокласни пътища ще бъдат ремонтирани и през следващите месеци, но те не са толкова натоварени и през тях интензивността на движението през летните месеци специално не е толкова висок, каза още регионалният министър.

Китайски компании със сериозен интерес към изграждането на тунел под Шипка