85 години от учредяването на Спешна помощ -София
85 години от учредяването на Спешна помощ -София / пресцентър, Министерството на здравеопазването
„В тези трудни времена, когато COVID-19 постави всички аспекти от живота ни пред сериозно изпитание, продължаваме да имаме лъч надежда. Надежда, дадена ни от факта, че значимите дати в историята на българското здравеопазване остават. Днес е един от онези дни, в които можем да се обърнем към тези, които често остават в сянка и сякаш - невидими, години наред полагат усилия в името на нашето здраве. Колегите ни от Центъра за спешна медицинска помощ в София днес честват 85 г. от създаването му. Едва ли има по-подходящ момент, в който да ги поздравим и да им благодарим за всеотдайността, с която денонощно работят за нас.“ Това каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов по повод рождения ден на Спешната помощ в София. Той присъства на водосвет, който беше отслужен за здравето на медиците, в двора на Центъра.
 

85 години от учредяването на Спешна помощ -София
пресцентър, Министерството на здравеопазването



По повод днешния празник Ангелов, директорът на ЦСМП д-р Георги Гелев, както и медицинските специалисти, които са на първа линия в борбата с коронавируса от Спешна помощ – София, получиха подарък – книжки, написани от деца. 

Ангелов: Твърденията, че ваксината крие рискове, са неверни

„Днес осъзнаваме колко безценен е трудът на тези наши колеги. Безсънните нощи, дежурствата на предела на силите, участието им на първа линия в борбата с коронавирусната инфекция – всичко това, за да се спасяват човешки животи. Това е моето схващане за героизъм и саможертва, която заслужава най-голямата ни почит и признание. Не само днес, нека всеки ден да знаят и усещат, че ние ги подкрепяме и сме с тях в това, което правят“, посочи проф. Ангелов.

По-рано, по повод празника, беше пусната в употреба пощенска марка и специален пощенски печат. Церемонията се проведе в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Неин домакин беше транспортният министър Росен Желязков.
 

85 години от учредяването на Спешна помощ -София
пресцентър, Министерството на здравеопазването