Шефът на Пирогов проф. Асен Балтов
Шефът на Пирогов проф. Асен Балтов / БГНЕС
Специализантите от Пирогов се извиниха
92769
Специализантите от Пирогов се извиниха
  • Специализантите от Пирогов се извиниха
Специализанти от Клиниката по детска травматология в „Пирогов”, които преди дни се обърнаха срещу новото ръководство на болницата и изявиха готовност да напуснат, са изпратили писмо до своя директор проф. Асен Балтов, в което поднасят своите извинения. Те посочват, че последните им действия и изказвания са били продиктувани от емоционални подбуди, а не от обективност, и изразяват желанието си да продължат да работят в лечебното заведение.
 
Специализантите от детската травматология в „Пирогов” остават на работа

Шефът на въпросната клиника д-р Атанас Кацаров преди дни поиска да се оттегли от поста си под претекст, че лечението на децата в нея ще бъде затруднено от ремонт. Впоследствие се оказа се обаче, че ремонтът е иницииран от предишното ръководство на болницата.
 
Шефът на "Пирогов" разговаря с желаещия да напусне д-р Атанас Кацаров

След като д-р Кацаров пожела да се оттегли, действията му бяха подкрепени от няколко негови специализанта. Днес обаче от болницата информират, че въпросните специализанти се извиняват в писмо до директора си. „Бихме искали да поднесем официално извинението си за действията и изказванията си, с които уронихме името и престижа на болницата, в това число и Вашия. Последните бяха продиктувани от емоционални подбуди, а не от обективност. Признателни сме Ви, че ни позволихте да продължим работата и специализацията си в „УМБАЛСМ „“Н. И. Пирогов,” се посочва в писмото.

Пирогов ръководство
БГНЕС


Преди дни здравният министър д-р Илко Семерджиев припомни, че ремонтът на клиниката, който се превърна в основен повод за недоволство, не е иницииран сега и не може за него да бъде обвиняван директор, който е начело на лечебното заведение само от няколко дни.
 
Междувременно проф. Балтов  представи новия ръководен състав пред Медицинския съвет на университетската спешна болница. Негов председател е урологът д-р Емил Доросиев, а зам.-председател – един от най-добрите АГ специалисти д-р Людмил Джунков. Членовете са 3-ма: проф. Асен Балтов, адв. Илиян Кършев и госпожа Живка Савова.
 
Новият Съвет на директорите гласува и промени в част от ръководството. Според тях проф. Асен Балтов е временно изпълняващ длъжността директор на болницата.
 
Напрежение и оставки в "Пирогов"

Заместник-директор по лечебните дейности става един от най-добрите неврохирурзи проф. Николай Габровски.  Функциите на заместник изпълнителен директор по икономическата дейност вече са част от Дирекция „Икономическа дейност” и тях поема Атанас Пемов.
 
Двете дъщерни дружества Медицинският център „Пирогов” и „Служба по трудова медицина” пък вече ще имат контрольор, който да следи дейността им.