9002 моторни превозни средства са проверени в рамките на операцията
9002 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата.

Акцията бе организирана след тежката катастрофа на столичния бул. "Черни връх", при която загинаха две млади жени, а водачът на автомобила, причинил катастрофата, се оказа с редица нарушения. 

Спецакцията по пътищата: 49 водачи са шофирали след употреба на алкохол

"Извършен е контрол на 11 940 водачи и пътници. До момента са съставени 2377 фиша и 695 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В рамките на изминалия ден са установени общо 35 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол - 20 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 15 – с над 1,2 на 1000, а 8 са отказали тест. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 26 водачи, други 8, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани", съобщават от пресцентъра на МВР. 
 
Данните са междинни и в тях са включени резултати, постъпили до 16 часа в събота, допълват от полицията.
 
МВР