Спасителни екипи отстраняват щетите от силните дъждове
Спасителни екипи отстраняват щетите от силните дъждове / netinfo

Областните дирекции на Министерството на държавната политика при бедствия и аварии следят работата на спасителните екипи в засегнатите от наводненията райони, съобщиха от министерството. Предприети са мерки за осигуряване проводимостта на речните корита.

Специалистите наблюдават реките и хидротехническите съоръжения на територията на цялата страна. В районите, в които се очакват по-силни дъждове, се осигуряват инертни материали за обезопасяване на по-ниските, критични участъци по поречието на реките, съобщиха от министерството.

Спасителните екипи работят денонощно за отводняване и укрепване във всички засегнати от наводненията райони. В столицата се работи на два основни обекта по поречието на река Искър – при къмпинг “Враня” и в района на Враждебна. Ще бъдат прочистени участъците от наслоените строителни материали и натрупаните клони и дървета.

В резултат на повишеното ниво на река Марица, е нарушен участък от левия бряг на реката, непосредствено до новостроящия се мост в района на град Стамболийски, съобщиха от Гражданска защита. Извършен е оглед на мястото и са набелязани мерки за аварийно-възстановителни дейности.

Заради гръмотевичните бури снощи е прекъснат електропровод в община Кирково. Общината и още 35 села са без ток, а аварийни екипи са започнали работа по възстановяването на съоръжението