София се нуждае от реална промяна, смята Станишев
София се нуждае от реална промяна, смята Станишев / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Премиерът и лидер на БСП Сергей Станишев призова кандидатите на левицата в надпреварата за местния вот в София да водят принципна и открита за диалог кампания – остра, с неудобни въпроси, но почтена - без компромати. В НДК Станишев участва в откриването на предизборния щаб на столичната организация на БСП.

Кампанията за кметския стол в София не бива да бъде компроматна война, а борба за идеи, заяви кандидат-кметът на левицата Бриго Аспарухов, който подчерта, че той и екипът му ще разчитат на ежедневния контрол от страна на гражданите.

Бриго Аспарухов заяви: „Компроматната война е оръжие в ръцете на слабите хора. Аз считам себе си за силен и няма да използвам това оръжие. Но това не значи, че ще бъда безкритичен”.

София се нуждае от реална промяна, заяви премиерът и лидер на БСП Сергей Станишев и подчерта, че през последните 17 години левицата не е имала реален достъп до управлението на столицата. Премиерът добави: „Сегашният кмет дойде с лозунга „Генерална промяна”. Две години по-късно задавам като гражданин на София въпроса какво генерално се е променило в София – напротив, много от проблемите се задълбочиха. И с трафика, и с боклуците”.

Използвайки метафори от армейската лексика лидерът на столичните социалисти Румен Овчаров обяви, че в София и в страната на местния вот БСП трябвало да проведе почти военна спасителна операция, за да отвоюва позиции срещу опонента си.