София под блокада заради Кондолиза Райс
София под блокада заради Кондолиза Райс / cнимкa: Sofia Photo Agency, Юлияна Николова
Ограничения в движението по софийските улици ще има утре, 9 юли, заради посещението на държавния секретар на САЩ Кондолиза Райс. Влизането в двете посоки, престоят и паркирането по бул. „Брюксел" се забранява за времето от 8 до 17 ч.

Забраната за влизане в двете посоки, престой и паркиране от 8 до 17 ч утре е наложена още за бул."Цар Освободител" между бул."В. Левски" и пл."Независимост", бул."Княз Дондуков" между ул."Раковски" и пл."Независимост" с изключение на трамваите, пл."Независимост", пл."Атанас Буров", ул."Леге" между ул."Позитано" и пл."Атанас Буров", ул."Съборна" между ул."Княз Александър Първи" и пл."Света Неделя". За същия период се забранява престоят и паркирането на автомобили по бул."Цариградско шосе" и локалните му платна, булевардите "Цар Освободител", "П.Ю.Яворов", "Никола Вапцаров", "Евлоги Георгиев", "Княз Дондуков", "Ситняково", "Шипченски проход", "Черни връх", улиците "Козяк", "Безименна", "Оборище" между булевардите "Евлоги Георгиев" и "В.Левски".

Движението на моторни превозни средства и тези на градския транспорт ще се спира поетапно в зависимост от преминаването на кортежа с делегацията.