Соцобщинар напусна БСП заради ГЕРБ
Соцобщинар напусна БСП заради ГЕРБ / netinfo

ГЕРБ е алтернатива на БСП, но няма да има нищо лошо в това, ако двете партии управляват заедно след изборите догодина. Така смята общинският съветник от БСП и председател на местната организация на столетницата в русенската община Сливо поле Илиян Иванов, който на 1 септември подаде молба за напускане на партията след 21-годишно членство. Впоследствие той е подписал и заповедта за уволнение на правителството, инициирана от опозицията.

Междувременно Иванов вече е внесъл документи за членство в ГЕРБ. Като основен аргумент за хвърлянето на червения партиен билет Илиян Иванов изтъкна неизпълнените социални ангажименти на кабинета.

Кое надделя да вземете такова драстично решение – да напуснете партията?

Надделяха социалните мотиви и разминаването между думи и дела. Въобще не се получава това, което беше замислено в началото на мандата. Най-пресният пример са пенсионерите. Този номер с обещанията и след това с редуциране на самите обещания се върти още от първата година при спечелване на мандата. Това, което трябваше да стане – малко да се облекчи положението на тези хора, не се случва. И сега с последното обещание за почивката. Такива необмислени неща, които се пускат в пространството и после се отказваме от тях.

В момента членувате ли в друга партия?

Да, подал съм в ГЕРБ.

С какво ви изкушиха от ГЕРБ за да отидете в техните редици?

Те не са ме изкушавали по никакъв начин. Това, което става, като алтернативата най-вече. Не ми харесва в каква посока се движи управлението и просто виждам алтернативата в ГЕРБ.

Ако управляват с вашите бивши съпартиици – социалистите?

Ако управляват може би няма нищо лошо, обаче ако бъдат достатъчен коректив на сегашното управление и управляват наистина в полза на народа – нямам нищо против тогава.