Социолог: Балотажът ще покаже жива ли е БСП
Социолог: Балотажът ще покаже жива ли е БСП / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Най-интересното от изборите предстои. Официалните резултати ще дадат отговор за преференциалното състезание - едно от най-любопитните неща в тези избори, каза социологът Първан Симеонов от Галъп. На балотажа ще се покаже дали БСП е все още жива, допълни той. По думите му това са двете най-любопитни неща, които предстоят.

В коментар за обиколките на Волен Сидеров в последните седмици и снощния екшън пред НАТФИЗ, Първан Симеонов коментира: „Това е „най-доброто", което могат да направят Сидеров и Чуколов, като се има предвид, че те това и търсят. Сидеров се сражава в момента с упадъчната софийска младеж - нещо, което е абсолютна антитеза на неговите избиратели, сражава се с полицията, тоест влиза в ролатята на политически репресиран. Получават се силни тези и антитези. " , каза Симеонов.

Той призова младите хора, които организират протест срещу Сидеров, да не го правят. „Въобще в следващите месеци ние ще се занимаваме с това, което е сюжет за Сидеров и той ще си го отиграва, защото ще има и парламентарна процедура, ще има игра с имунитети. И само се представете как за пореден път се хващаме за това нещо", каза Симеонов.