Социалистите местят НС в партийния дом?
Социалистите местят НС в партийния дом? / netinfo
Временната парламентарна анкетна комисия по случая Куйович да бъде сформирана на пропорционален, а не на паритетен принцип. Това ще предложи „Коалиция за България” на партньорите си от мнозинството.

Ръководството на ПГ на левицата реши още комисията да има едномесечен срок на действие и предмет на дейност – изясняване на причините и условията, довели до издаване на фалшиви документи за самоличност на Куйович от оторизирани държавни органи, съобщи говорителят на БСП и зам.-председател на ПГ на Коалиция за България след заседание на групата, в което участваха премиерът Сергей Станишев и министри от кабинета. Комисията ще бъде оглавена от депутат от мнозинството.

На заседанието на червените депутати и министри е било решено още в петък министър-председателят и членовете на правителството, участвали в преговорите с руската страна за подписването на икономическите споразумения, да присъстват на обсъждането на декларация на българския парламент.

Левицата подкрепя председателя на НС Георги Пирински и смята аргументите за поисканата му от ПГ на „Атака” оставка за несъстоятелни и за евтина проява на популизъм, каза още Ангел Найденов. Той обаче добави, че Коалиция за България е „за” преместването на НС в сградата на бившия партиен дом на площад „Александър Първи”.