СНИМКИ: МВР издирва Мелиад Фара и Хасан Ел Хадж Хасан за атентата в Бургас
СНИМКИ: МВР издирва Мелиад Фара и Хасан Ел Хадж Хасан за атентата в Бургас / МВР
СНИМКИ: МВР издирва Мелиад Фара и Хасан Ел Хадж Хасан за атентата в Бургас
65645
СНИМКИ: МВР издирва Мелиад Фара и Хасан Ел Хадж Хасан за атентата в Бургас
  • СНИМКИ: МВР издирва Мелиад Фара и Хасан Ел Хадж Хасан за атентата в Бургас

Година след атентата в Бургас МВР обяви, че издирва Мелиад Фара и Хасан Ел Хадж, за които се предполага, че са свързани със случая. На официалната интернет страница на ведомството бе публикувана информация, чрез която властите призовават за обществено съдействие по отношение на издирваните мъже.

Двамата мъже, които са съответно на 32 и 24 години, са идентифицирани като Мелиад Фара, известен също като Хюсеин Хюсеин - австралийски гражданин, и Хасан Ел Хадж Хасан - канадски гражданин.

В периода 28.06 - 18.07.2012 г. те са забелязани в районите на градовете Русе, Варна и Несебър, курортът „Слънчев Бряг" и с. Равда. Разследващите органи подозират, че горепосочените са се регистрирали в хотели и квартири с фалшиви самоличности със следните имена: Браян Джеймсън (Brian Jeramiah JAMESON), Жак Филип Мартен (Jacque Philippe MARTIN) и Ралф Уилям Рико (Ralph William RICO), като са наемали и автомобили, ползвайки тези самоличности, посочват от МВР. През юли 2012 г. 32- годишният Мелид Фара е наел в с. Равда лек автомобил „Рено Клио".

В социалната мрежа Facebook има профил, който отговаря на описанието на единия от тях - Мелиад Фара. МВР призовава всички граждани, които имат някаква информация, да съдействат, анонимността им е гарантирана.

СНИМКИ МВР издирва Мелиад Фара и Хасан Ел Хадж Хасан за атентата в Бургас
netinfo

На 18 юли се навърши една година от атентата над автобуса с израелски туристи, които току-що бяха кацнали на летището в Бургас. При кървавия инцидент загинаха петима израелски граждани, шофьорът на автобуса - български гражданин, и още един човек, за когото се предполага, че е участвал в извършването на атентата. При инцидента бяха ранени общо 35 души.