СНИМКИ: Фенове на ЦСКА изпотрошиха сградата на БФС
СНИМКИ: Фенове на ЦСКА изпотрошиха сградата на БФС / снимки: БГНЕС

Привърженици на ЦСКА потрошиха сградата на Българския футболен съюз. Те излязоха на протест срещу случващото се в любимия им клуб. От полицията обясниха за Дарик, че при инцидента не е имало задържани. По данни на МВР няма пострадали, а според БГНЕС запалянковците са нападнали фоторепортера на агенцията.

Въпреки случилото се органите на реда не са успели да задължат никого, тъй като буйстващите фенове са били на групи. Според официалната информация на МВР броят на протестиращите е бил около 500 човека, но според очевидци те са били двойно повече.

Запалянковците, които се организираха предимно чрез социалните мрежи, тръгнаха от стадион „Българска армия", преминаха през езерото Ариана в центъра на столицата и се насочиха към сградата на БФС.

СНИМКИ Фенове на ЦСКА изпотрошиха сградата на БФС
netinfo

Част от привържениците щурмуваха сградата. Те изпочупиха прозорците на футболната централа и дори хвърлиха димки вътре. Няма пострадали при протеста на футболните фенове на ЦСКА пред сградата на БФС, съобщиха МВР. Полицията се е намесила и е предотвратила нанасянето на по-сериозни щети. Сградата на съюза се охранява от служителите на реда. Работи се по установяване и задържане на нарушителите.

СНИМКИ Фенове на ЦСКА изпотрошиха сградата на БФС
netinfo
В протеста на запалянковците се включиха и част от легендите на клуба. Бившият треньор на клуба Стойчо Младенов също бе част от протеста в неговия начален етап, но напълно се разграничи от случилото се пред сградата на БФС, като обяви, че не бива да се стига до подобни сцени. Същото сториха и много "червени" фенове.

Привържениците са изключително недоволни от ситуацията в ЦСКА. Почти всички играчи на отбора вече са подали молби за разтрогване на договорите си и де факто тимът от "Борисовата градина" ще остане без отбор. Мнозина от искащите прекратяване договора си с ЦСКА вече са си намерили нови отбори. Под въпрос е и участието на тима в "А" група през новия сезон.

СНИМКИ Фенове на ЦСКА изпотрошиха сградата на БФС
netinfo

Протестът на феновете на ЦСКА е трябвало да бъде против фирма ТИТАН, която е собственик на отбора. Това каза за Дарик Димитър Ангелов-Дучето - бивш председател на фенклуба на ЦСКА. Той беше категоричен, че старите фенове не са участвали във вандализма срещу сградата на Българския футболен съюз. По думите му част от протестиращите са били подведени, че шествието ще отиде към сградата на Титан, но всъщност се е стигнало до погрома на БФС. (Чуйте коментара му в RadioDarikNews.bg)

„Невиждан страх” са изпитали живеещите и работещите в близост до сградата на Българския футболен съюз, станали неволни свидетели на нейния щурм от страна на привържениците на ЦСКА днес по обяд. Пред Дарик някои от свидетелите на случилото се поясниха, че дори органите на реда не са успели да предотвратят погрома, независимо, че пет минути преди инцидента на мястото е имало полицейски екип.

Какво разказаха пред репортера на Дарик Димитър Панев хората, били на метри от случилото се, слушайте в Radio.DarikNews.bg.