/ iStock/Getty Images
Сняг ще вали в западната половина от Северна България и в планините от Югозападна България. В Северозападна България ще се образува снежна покривка.

В останалите райони валежите ще са от дъжд. На места в Източна България количествата ще са значителни. Вятърът постепенно ще се ориентира от север-североизток и ще отслабне. Минималните температури ще са от 0 до 5 градуса.

iStock/Getty Images

Валежите от запад-югозапад ще започнат да спират, най-късно в крайните североизточни райони. Там дъждът временно ще се примесва със сняг. Облачността над Югозападна България временно ще се разкъса, но още вечерта ще започне отново да се увеличава.

Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 5 и 10 градуса, по-ниски в северозападните райони. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за декември, утре ще се повишава.

С какво време посрещаме новата седмица

Над Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. През деня от юг на север валежите ще спират. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха - между 9 и 11 градуса. Температурата на морската вода е 12-13 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще е облачно, в масивите от Западна България ще вали сняг, в останалите райони - дъжд. След обяд в Рило-Родопската област валежите ще спрат и облачността временно ще се разкъса.

Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е умерен до силен. Максимална температура на 1200 метра - около 3 градуса, на 2000 метра - около минус 2 градуса.
БТА/НИМХ