Смъртта на румънската спортистка е била неизбежна
Смъртта на румънската спортистка е била неизбежна / netinfo
Стефан Берегзаши, треньор на загиналата край Плевен румънска лекоатлетка Мария Чокан, отрече да му е искан подкуп от служители на полицията, за да повикат линейка на мястото на катастрофата.

Благодаря на полицаите, които пристигнаха на мястото на катастрофата и нека стане ясно, че дори за миг никой от органите на полицията не ми е казал такива неща. Може аз да съм предложил да спрем кола, на която да платя, докато чакаме линейката и да отидем в болницата, но пред лицето на смъртта полицаите нямаше какво повече да направят, каза той.

Все още няма яснота около причините за катастрофата в неделя на главен път София – Плевен, при разклона за село Горни Дъбник.

Според заключението на съдебно-медицинската експертиза не е било възможно животът на румънската лекоатлетка да бъде спасен.

Аутопсията е показала, че в резултат от удара при катастрофата Мария Чонкан е получила тежка черепно-мозъчна травма, счупване на костите в основата на черепа и контузия на мозъка. Това каза доц. д-р Петко Лисаев, ръководител на катедра „Съдебна медицина” на Университетската болница в Плевен.

Румънската лекоатлетка е получила травма, която е нелечима и води за кратък срок до смърт, поясни лекарят – животът й не е могло да бъде спасен чрез лекарска намеса.