Смъртта на 11-годишния Станислав е причинена от удушаване
Смъртта на 11-годишния Станислав е причинена от удушаване / снимка: Пресцентър на МВР

Смъртта на 11-годишния Станислав от село Лагошевци е причинена от удушаване, сочи заключението на съдебен лекар. Криминалисти на ОДМВР-Видин продължават да работят по разкриването на тежкото престъпление, съобщиха от полицията.

Вече е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл.115 от Наказателния кодекс. Материалите по случая са докладвани в Окръжна прокуратура-Видин. Определен е наблюдаващ прокурор по досъдебното производство, под чието ръководство разследващите продължават работа.

Трупът на Станислав от с.Лагошевци, община Димово бе открит на 21 януари, около 10.45 ч., в дол на местността „Диловец” в землището на селото. Тялото бе намерено при
претърсване на района от около 100 полицаи, граничари и местни хора с включени следови кучета. Станислав бе в неизвестност 17 дни, след като на 4 януари излязъл от дома си за да занесе храна на възрастен съсед. Три часа по-късно майката е сигнализирала кметския наместник за изчезналото дете, който се е обадил на телефон 112. Станислав има още трима братя и сестра. Родителите му са социално слаби и живеят от помощи.