Сменят директора на сливенската болница?
Сменят директора на сливенската болница? / снимка: Дарик-Сливен

Сменят директора на Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Иван Селимински" в Сливен. Министърът на здравеопазването д-р Евгени Желев предлага д-р Методи Попстойков да бъде освободен от поста и на негово място длъжността да се изпълнява от началника на отделението по уши, нос и гърло в същата болница д-р Йордан Котов.

Предложението на министъра е публикувано в Търговския регистър. То ще бъде гласувано на 26 май, когато ще се проведе общо събрание на акционерите на здравното заведение.

„Има предложение от страна на министерството на здравеопазването за смяна на директора на МБАЛ „Д-р Ив. Селимински", потвърди за Дарик д-р Методи Попстойков. Той допълни, че е разбрал за предложението от  медиите и не знае какви са мотивите на министерството. „Това става в най-неудобния момент, когато един от членовете на Борда на директорите е в болнични", допълни д-р Попстойков.

„Не знам какви са мотивите за освобождаването на д-р Попстойков. За мен той е прекрасен човек и лекар и пример за професионализъм, и ще се радвам, ако остане да работи в болницата", коментира пред Дарик д-р Котов. След искане от страна на Дарик радио-Сливен, от пресцентъра на Министерството на здравеопазването обещаха да пратят мотивите за предложената смяна на ръководството на областната болница. Отговор обаче все още няма.

Други новини от Сливен