Стойчо Кацаров
Стойчо Кацаров / Президентство на Р България
Рокада и в структурите на здравното министерство. Изпълнителната агенция „Медицински надзор“ вече има нов директор на мястото на досегашния - д-р Георги Деянов.

От 25 май, за изпълнителен директор е назначен д-р Георги Христов, съобщиха от здравното министерство.

Д-р Христов завършва Висша медицинска академия – София. Има придобита специализация по хирургия. Завършва здравен мениджмънт.

От 1988 г. до 1991 г. е работил като участъков лекар по разпределение в селата Гаврил Геново – област Монтана и Овча Могила – община Свищов. В периода от 1991 г. до 1994 г. работи в Центъра за бърза медицинска помощ – София. От 1995 г. до 2000 г. работи в хирургичния кабинет на III градска болница (към момента – Национален център по кардиология). През следващите две години – от 2000 г. до 2002 г. е общопрактикуващ лекар.

От 2003 г. осъществява контрол доболнична и болнична медицинска помощ в Столичната здравноосигурителна каса.

В периода от 2005 г. до 2012 г. работи по договаряне, методология и контрол на болничната медицинска помощ в Националната здравноосигурителна каса. От 2012 г. работи в администрацията на омбудсмана на Република България.

От 2015 г. започва работа в Дирекция „Контрол на медицинските дейности и оценка на качеството“ в Изпълнителна агенция „Медицински одит“.

Последно д-р Христов работи в Дирекция „Методология на медицинските дейности и денталните дейности“ в ЦУ на НЗОК.