/ iStock/Getty Images
Във вторник ще е предимно слънчево. Ще е продължи да духа слаб източен, в Източна България до умерен североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°, в отделни райони и малко по-ниски и ще има слани, в София - около 2°. По-топло ще бъде по Черноморието със сутрешни температури до 12°-13°. Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°, в София 20°. 

Времето през октомври: Температури от -5 до 32 градуса

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, преди обяд на места с ниска облачност. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури: 17°-18°. Температурата на морската вода е около 18°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. 

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 10°.

В сряда ще остане предимно слънчево. Сутринта на места в низините ще е мъгливо. Все още температурите ще са без съществена промяна. По-късно през деня с усилване на вятъра от северозапад ще нахлува относително по-студен въздух.

В четвъртък по-значителни временни увеличения на облачността ще има над Северна и Източна България, само на отделни места ще превали слаб дъжд. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от север, температурите ще се понижават.

Подробна прогноза за времето четете на сайта Sinoptik.bg
НИМХ, БТА