В петък преди обяд ще бъде слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места в Централна България и планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Вятърът от изток-североизток ще се усили и ще е умерен. Максималните температури, в повечето места, ще са между 30 и 35 градуса.

Георги Димитров

По Черноморието ще бъде слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще остане без валежи. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 26-29 градуса. Температурата на морската вода е 22-24 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

iStock/Getty Images

Над планините ще е предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места - в масивите на Централна България, ще превали краткотрайно. Ще духа умерен североизточен, по високите и открити части - до силен, северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 23, на 2000 метра - около 17 градуса.

През почивните дни времето ще бъде слънчево. След обяд над югозападните райони ще се развива купеста облачност и на изолирани места, главно в планините там и с по-голяма вероятност в събота, ще превали и прегърми. Вятърът ще остане от изток-североизток, слаб до умерен. В събота дневните температури ще са предимно между 30 и 35 градуса, в неделния ден - с 1-2 градуса по-високи.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
БТА