Днес ще е слънчево, след пладне над Северна България ще има разкъсана висока облачност. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Дневните температури още малко ще се повишат и максималните ще бъдат между 19 и 24 градуса.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за април.

iStock/Getty Images

Над Черноморието ще бъде слънчево, след пладне над северното крайбрежие - с разкъсана висока облачност. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 17-20 градуса. Температурата на морската вода е 9-11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Рафие Шерифова

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен северозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще бъде 14 градуса, на 2000 метра - около 5 градуса.

iStock/Getty Images

В събота и неделя със слаб вятър от североизток ще прониква по-хладен въздух. Дневните температури ще се понижат с 4-5 градуса. Ще има по-значителни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали слаб дъжд; през първия ден главно в Централна, а през втория - в Югозападна България.

iStock/Getty Images

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg