/ iStock/Getty Images
Атмосферното налягане през деня ще се понижава, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Днес ще бъде слънчево, след обяд над Североизточна България с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа слаб запад-югозападен вятър. Максималните температури ще са между 11 и 16 градуса, малко по ниско по морския бряг, за София около 13 градуса.

iStock/Getty Images

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд главно по северното крайбрежие с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа слаб изток-югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 7 и 9 градуса. Температурата на морската вода е 9-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

iStock/Getty Images

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб, по високите части умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра - около 1 градуса.

iStock/Getty Images

В сряда от североизток, с умерен вятър, ще проникне малко по-студен въздух. Облачността ще е разкъсана, над източната половина от страната значителна, почти без валежи. Дневните температури слабо ще се понижат.

iStock/Getty Images

В четвъртък по-значителни увеличения на облачността ще има над източните райони, вятърът там ще отслабне, ще остане от североизток. Над Западна България ще бъде предимно слънчево, със слаб северозападен вятър. Температурите отново ще се повишат.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ, БТА