/ iStock/Getty Images
Служител на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Шумен е заразен с COVID-19. Той е работил през изминалите дни в с. Изгрев, където има огнище на новия коронавирус. Това съобщиха от пресцентъра на здравната инспекция.

Извършва се цялостна дезинфекция на сградата на РЗИ - Шумен. От близки и контактували със служителя лица, който е под карантина, са взети проби за изследване, включително и 18 проби от негови колеги.

Заразените с коронавирус у нас надхвърлиха 100 души за денонощие

Девет нови случая на заразени с коронавирус са установени в с. Изгрев, хората са поставени под карантина. Има и една положителна проба за COVID-19 на пациент в МБАЛ - Шумен. Така новите случаи на заразени с коронавирус в областта през последното денонощие са 11. Дванайсетият случай, отчетен в Националната информационна система за областта, се проверява, уточняват от пресцентъра на РЗИ - Шумен.

Продължава масовото тестване за коронавирус в с. Изгрев, както и на жители на село Тъкач, където ще бъдат обхванати хората с повече социални контакти и рискови групи, които имат всекидневен пряк контакт с населението.
БТА