Служебното ръководство на МВР отчете какво е свършило
Служебното ръководство на МВР отчете какво е свършило / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Министерството на вътрешните работи обобщи резултатите от свършената работа по време на мандата на служебното правителство. Отчетът беше публикуван в електронен вариант на сайта на ведомството.

На първо място в него се споменават успехите в организацията по опазването на реда и общественото спокойствие по време на изборите, както и ускореното издаване на лични документи. По време на управлението на Петя Първанова МВР отчита като успех и създаването на междуведомствено звено под ръководството на прокуратурата, което е осигурявало координацията между полицията, обвинението и ДАНС.

В отчета на ведомството се посочва, че благодарение на работата на полицията денят за размисъл самият изборен ден са преминали без инциденти и сериозни нарушения на обществения ред.

Според съобщението ефективно е било и сътрудничество с неправителствения сектор, а МВР е участвало в Гражданския борд и в три кръгли маси. По време на управлението на служебния кабинет е бил поставен фокус и върху ограничаването на битовата престъпност, отчитат още от МВР.