/ БТА
Ние сме в средата на лятото, в най-силния сезон, където сме с най-много туристи, и трябва да се погрижим той да протече по един добър начин. Трябва да направим всичко възможно да обезпечим неговото нормално протичане - това е приоритет номер едно. Това каза за БТА служебният министър на туризма Илин Димитров. 

Той присъства на заключителния концерт на дванадесетото издание на Националния събор на народното творчество в местността „Войводенец“, Копривщица.

Приоритети са да решим острите проблеми и довършим започнатите неща, като проведем няколко краткосрочни политики, обобщи Димитров. Той заяви, че те ще бъдат обявени на брифинг във вторник, когато ще бъде разяснено всичко в детайли.

Острите проблеми в момента са отчетността по програмата за хуманитарна помощ за бежанците, където имаме много жалби; категоризацията на заведенията и хотелите, която изостава; и протичането на сезона в условията на ковид, уточни Димитров.

По същия начин, по който работих в парламента, така ще работя и като министър - съвсем ясно и открито, допълни Димитров. Ние ще покажем какво сме заложили и накрая ще отчетем какво е свършено, каза той. 
БТА