Случаят с отвличането на Михаил Краус не е приключил
Случаят с отвличането на Михаил Краус не е приключил / netinfo
Делото за отвличането на сина на Вилхелм Краус, Михаил, е образувано веднага след като е подаден сигнал от МВР. Това съобщи главният прокурор Борис Велчев.

Главният прокурор Борис Велчев поясни, че независимо, че откупът от 300000 евро е бил платен, случаят не е приключил и делото се разследва. Велчев обаче не пожела да коментира колко души влизат в бандата и дали има дела и по други случаи на отвличане и срещу други банди, тъй като случаят е много чувствителен и може да се навреди на разследването.

Велчев коментира, че най-важното е било да се спаси животът на Михаил Краус и затова е платен откупът. Главният прокурор не отговори дали парите са били белязани при предаването им.

Висшият съдебен съвет прие оставката на заместник-районния прокурор на София Петър Чалъмов и го освободи и като административен ръководител, и като прокурор. На 14 ноември той бе отстранен от длъжност с решение на Висшия съдебен съвет след като му е повдигнато обвинение по делото срещу него за длъжностно престъпление.