Случаят „15/15” е съзнателна грешка в Изборния закон
Случаят „15/15” е съзнателна грешка в Изборния закон / снимка: БГНЕС, архив

Разликата между мен и БСП е повече от електората на „България без цензура”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването „Всяка неделя” по Нова телевизия.

„Това беше вот на недоверие към правителството. Две от партиите се сринаха - и БСП, и „Атака”. Аз разбирам да са спечелили парламентарните избори и да кажат - това са европейски, но те не са ги спечелили. С кой морал управляват? Вотът на народа в демокрацията е най-висшето. Народът на два пъти подред им каза, че ние не искаме такава коалиция или най-малкото първата партия трябва да участва в управлението”, заяви Борисов.

Във връзка с „любимец 15” в листата на БСП - Момчил Неков, Борисов коментира: „Ако в Изборния закон беше казано, че за всички дори и за водачи трябва да сложиш преференции, тогава нямаше да се получават грешки. Това беше съзнателно, защото ако беше грешка, момчето 15 щеше да каже - излизам веднага от листата. Обясненията им са смехотворни”.

„Скалповете на Станишев не са 9, а 11”, направи той уточнение по повод въпрос на водещия Кеворк Кеворкян. И допълни: „С думите си за болните прасета имах предвид не избирателите на БСП, а ръководството на партията. Ако са се засегнали те, се извинявам”.

„Този парламент се изчерпа”, каза още председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. „БСП и „Атака” на теста пред избирателите показаха неуспех. Парламентарните изброи нямали стойност, европейските нямат стойност - кое има стойност? В политиката в света никъде не е дадена формула какво се прави в такъв случай, защото никога не е имало”, уточни той и допълни, че 117 души крепят това правителство от 240 депутати.

„Това правителство срива държавата, ще се срине. Дори и октомври да се правят избори - това ще е време да се прави бюджет, който ще трябва да е рестриктивен”, каза още Борисов.

„Който влезе в следващото управление, трябва да влезе с такава обществена подкрепа и с ясното съзнание на българите, че катастрофата вече е факт. Въпросът сега е колко ще е голяма тази катастрофа. Само да се надяваме, че Господ е българин и да ни помага. Може би за БСП, ДПС и „Атака” е по-добре сега да седят в управление, но за държавата не е”, подчерта той.

Източник: NovaNews.bg