Днес се навършва година от трагедията на бул. „Черни връх”, при която загинаха две момичета - 26-годишната Христина Дилева и 21-годишната Хариет Стефанович, пометени от джип, докато чакат на тротоара. Подсъдим е Георги Семерджиев. Според обвинението той е минал на червен светофар с над 160 км/ч. Експертизите сочат, че е бил под влиянието на метаамфетамини. При удара колата се разцепва на две. Ранен е и таксиметров шофьор. Семерджиев бяга от мястото на престъплението.

„Надявам се, че Апелативният съд ще потвърди присъдата от 20 години, включително и обезщетението, присъдено за смъртта на Хариет. Надявам се и Върховният съд да я потвърди”, заяви пред NOVA защитникът на семейството на момичето.

Адвокат Пламен Димитров обясни, че делото е било отложено за 28 септември заради служебна ангажираност на защитника на Семерджиев.

„Поискали са разпит на четирима свидетели и допълнителна автотехническа експертиза. На първа инстанция поискаха да бъдат разпитани двете красиви млади момичета, с които Семерджиев се запознал в Инстаграм и те поискали да правят тест драйв на автомобила в 23 часа вечерта”, обясни Димитров.  

Според него Семерджиев не може да се измъкне с условна присъда.

„На първа инстанция всички експертизи сочат, че той е шофирал автомобила. Тази допълнителна автотехническа експертиза – вещото лице в съдебната зала обясни, че ако Семерджиев е седял на дясната седалка до шофьора е щял да има множество тежки травми или е щял да почине на място. Семерджиев твърди, че на задната седалка е било второто момиче. Вещите лица бяха категорични, че ако е имало пасажери на задната седалка изходът щял да бъде летален за тях”, обясни още адвокат Димитров. Той изрази съмнение, че може да бъде намалена присъдата.

„Не пожелавам никой да види гледката, която видяхме”, заяви бившият шеф на столичния КАТ Тенчо Тенев.
nova.bg