/ БТА
Граждани, сред които представители на Фондация “Даная”, се събраха на протест пред сградата на Министерския съвет. Исканията на протестиращите са за отстраняването на директора на УМБАЛСМ „Пирогов“ до приключване на всички проверки в болницата свързани със починалата в болницата Даная, за нарушения в управлението и медицинските дейности, както и незабавни реформи в детското здравеопазване.

Прокуратурата образува досъдебно производство по случая „Даная“

Протестиращите ще изискат становище от Централната комисия по професионална етика на Българския лекарски съюз (БЛС) за предприетите действия относно недопустимите и рушащи авторитета на цялата лекарска гилдия действия и изказвания по време на медицинския съвет на УМБАЛСМ „Пирогов“ на 1 февруари тази година.
 

Даная протест
БТА


Жители на градовете Варна, Пловдив, Русе и Хага (Нидерландия) протестират по същото време.

В началото на тази седмица новоучредена гражданска инициатива „Даная за живот“ организира петиция с шест искания за незабавни реформи в детското здравеопазване.

Майката на Даная: Директорът на „Пирогов“ трябва да си тръгне, независимо как се казва

Преди два дни от Софийската градска прокуратура съобщиха, че е образувано досъдебно производство по случая "Даная". Прокуратурата разследва периода от 28 април до 9 май миналата година, когато е настъпила смъртта на момичето.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Николета Василева/БТА