Сливат двете болници в Стара Загора
Сливат двете болници в Стара Загора / DarikNews.bg, Стара Загора
Сливат двете болници в Стара Загора
54584
Сливат двете болници в Стара Загора
  • Сливат двете болници в Стара Загора

Университетската болница в Стара Загора се влива в МБАЛ „Д-р Стоян Киркович", реши Общото събрание на акционерите в старозагорското многопрофилно здравно заведение. 22 милиона лева са задълженията на двете дружества и държавата няма да ги опрости, е мнението на председателя на Борда на директорите в МБАЛ Зоя Вълева.

В предстоящите два месеца ще се изработи новата структура, обясни Зоя Вълева. „Обединението започва сега. Във времето, докато то стане факт, ще се подготви и структурата. Няма да допуснем съкращения, но бъдещото щатно разписание аз не съм го виждала, дори и в проект".

Според изпълнителния директор на МБАЛ д-р Петър Атанасов ще има съкращения на немедицински персонал, но не и на специалисти. „Визирам лекари, медицински сестри и санитари. За пореден път го заявявам и ще го отстоявам. Имам и подкрепата на целия Борд на директорите, че няма да има съкратени медицински работници".

Опасенията на синдикатите обаче са, че близо 300 медицински работници ще останат без работа в новата структура, а само за месец са напуснали над 23-ма водещи специалисти, коментира лидерът на КНСБ д-р Атанас Бадов, и по думите му „ние ще бъдем в несъстояние да оказваме качествена медицинска помощ".

До края на деня синдикалните структури в МБАЛ, които са против промяната, ще вземат решение за по-нататъшни действия.

Други новини от Стара Загора