/ МВР
Към наказателна отговорност са привлечени трима души
На 15 септември в София е проведена специализирана операция на служители от Главна дирекция „Гранична полиция“ под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура, съобщиха от полицията.

Иззеха 60 кг безакцизен тютюн в Нова Загора

В хода на действията по разследването са претърсени ползвани от участниците жилища и автомобили в Пловдив, Първомай, Гоце Делчев, с. Абланица и София. Иззети са близо 100 кг нарязан тютюн, подготвен за продажба, 280 кг тютюн листна маса, две машини за нарязване, електронни везни, тефтери със списъци на клиенти.

Според събраните до момента данни, групата е действала от август 2019 г. Разполагала е с мрежа от постоянни клиенти, на които е доставяла желаните количества с куриерски пратки или с автомобил по адреси.

100 килограма безакцизен тютюн откриха в кола, шофьорът подхвърлил подкуп на полицаите

Тримата обвинени за участие в престъпното сдружение са задържани в момент преди да извършат поредната доставка. В багажника на ползвания от тях за целта автомобил са намерени и иззети 30 кг нарязан и пакетиран тютюн.

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност три лица за участие в организирана престъпна група. Днес ще бъде внесено в Специализирания наказателен съд искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ за всеки от тях.