COVID-19 погуби цяло семейство лекари от село Краище, Община Белица. С коронавирус починаха съпрузите Муса Вакльов и Ава Вакльова и техният син Емил Вакльов - всичките уважавани медици в целия регион. След смъртта им цялата община потъна в скръб, а местните хора не могат да повярват, че само за седмица загубиха хората, които ги лекуваха.  

Още една жертва на коронавируса от лекарската фамилия Вакльови

36 години Джени Драскова е медицинска сестра в кабинета на доктор Муса Вакльов. „Като дойде болен в кабинета, той го предразполагаше и успокояваше. Никога не почиваше, не искаше да оставя хората”, разказва жената пред NOVA.

Заедно години наред сестра Драскова и доктор Вакльов се сблъскват с хиляди тежки съдби, срещат страха в очите на пациентите си, връщат вярата и живота в тях.

Белица почита паметта на двамата починали лекари баща и син

Фамилията Вакльови е уважавана в Краище от дълги години насам.  

„Тези хора спасяваха живот в продължение на 40 години. Селото не е същото, а тъгата е огромна. 3 слънца изгаснаха завинаги”, сподели кметът на селото Муса Мизур.

Кабинетът на доктор Вакльов днес е заключен. Решетката сякаш е сложила тъжния край на един достоен живот, воден в името на хората. В Краище масово хората сега се насочват към доктор Нефизе Фургьова. 

Почина и синът на изгубилия битката с COVID-19 - д-р Вакльов

„Ние бяхме селото с най-много медицински лица, гордеехме се с това. Можехме да си помагаме, ако единият отсъства”, споделя Фургьова.

В памет на семейството лекари в Белица вече обявиха ден на траур. Муса, Ава и Емил Вакльови си отидоха от този свят, но в Краище те няма да бъдат забравени.
NOVA