/ БГНЕС
Първи реакции на политическите партии след обявяването на Exit Poll след края на изборите 2 в 1. Според социолозите ГЕРБ е победител както на изборите за Народно събрание, така и за европейския парламент.

Повечето партийни лидери използваха платформите си в социалните мрежи за да благодарят на избирателите си. Коментари се очакват след като ЦИК обяви официалните си данни от преброяването на бюлетините.

Бойко Борисов




Никой не постига успех, без да признае помощта на другите, написа във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. „Уверените признаваме тази помощ с благодарност. Благодаря ви, ГЕРБ! Благодаря на всички, които ни подкрепихте!, завършва той.

ПП-ДБ




Чухме ви, ще бъдем силна опозиция на плановете на Борисов и Пеевски да ни върнат към годините на постната пица и рекета, написа съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков във Фейсбук. В официалния си профил във Фейсбук от "Продължаваме промяната" също написаха: "Благодарим ви! Чуваме ви!".

Делян Пеевски



Вярвам, че ДПС и лично аз ще оправдаем голямото доверие, което ни гласувахте, заявява председателят на ДПС Делян Пеевски в изявление, публикувано във Фейсбук страницата на пресцентъра на партията. "Благодаря за подкрепата на всички избиратели на ДПС. Благодаря на всеки един от вас, който ни даде своето доверие", посочва още Пеевски.

Костадин Костадинов



Избирателната активност беше ужасяващо ниска, каза лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в обръщение, излъчено във Фейсбук. Според него всичко може да се фалшифицира, но избирателната активност няма как да се фалшифицира. Днес българският народ заби един много звучен шамар на собствената си държава, посочи Костадинов.

Корнелия Нинова
 


Мисля, че е излишно след 10 години борба с модела ГЕРБ да ме питате дали бихме подкрепили тяхно правителство.

Това бе лаконичния коментар на Корнелия Нинова, лидер на БСП по повод изборите 2 в 1 и прогнозираната от социолозите победа на ГЕРБ.

Притеснени сме от ниската избирателна активност, която е поредният много тежък знак към всички политически партии и към цялата система. Всички трябва да си направим извода от това, добави Нинова.

Тошко Йорданов
 

"Има такъв народ" (ИТН) обективно е единствената политическа сила, която вдига с над 50% подкрепата си, каза заместник-председателят на ИТН Тошко Йорданов на брифинг пред централата на партията.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня