Халил Летифов
Халил Летифов / БГНЕС
След дълги дебати депутатите избраха председател на спорната спортна комисия в 48-ото Народно събрание. 

Единствено от партия ДПС предложиха свой кандидат за председател на комисията по спорт - Халил Летифов. След гласуване той беше избран с подкрепата на 123 гласа.

Като точка едно те ще гласуват председател на комисията по спорта, председател комисията по земеделието, храните и горите и председател на Комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите, а като следваща точка ще остане обсъждането на Проекта на решение за укрепване на отбранителните способности на България и оказване на военна подкрепа на Украйна.

Лечева отрече да се е месила в избора на председател на спортната комисия в НС

Изборът за председател на Комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите мина в зала със 100 гласа "за". Председател на комисията стана Васил Стефанов от ПП. Интересното обаче беше, че това се случи след проверка на кворума, в която ГЕРБ и Възраждане не се регистрираха. 

Последващото гласуване на председател комисията по земеделието, храните и горите удари на камък, защото нямаше кворум в залата. Предложеният кандидат беше Росен Костурков от ПП, но не събра достатъчно гласове.

Асен Василев отговори на президента за интригите в парламента

Кандидатът на Продължаваме промяната Росен Костурков в крайна сметка беше успешно избран за председател на Kомисията по земеделието, храните и горите.

С 99 гласа "за", 84 "против" и 14 "въздържали се" кандидатурата на Костурков бе приета след няколко опита и след две проверки на кворума.
БГНЕС