/ IStock
Като обвиняеми са привлечени двама мъже на 42 и 47 години и 33-годишна жена
Операцията за противодействие на наркоразпространението е проведена на 8 февруари на територията на Пловдив, съобщиха от полицията.

Действията са осъществени от служители на отдел „Криминална полиция“ със съдействието на колегите им от сектор „Пътна полиция“ в ОД на МВР-Пловдив, под ръководството на прокуратурата.

Откриха дрога, замаскирана като пъзел в Пловдив (СНИМКИ)

Към 16:30 часа, те спрели последователно за проверка лек автомобил, управляван от 42-годишен мъж, и таксиметров автомобил, в който пътувала 33-годишната жена. При извършен личен обиск в дрехите на жената униформените намерили две пресовки хероин. 

В хода на разследването станало ясно, че двамата са се движили от Септември към Пловдив, първоначално двамата пътували заедно, но в Пазарджик жената се е прехвърлила в случайно наето от нея такси.

МВР

В условията на неотложност е извършено претърсване в жилището, обитавано от тях в пловдивския квартал „Столипиново“, откъдето са иззети мобилни телефони. В рамките на оперативните действия е задържан и 47-годишен жител на Септември - по първоначални данни двамата са се снабдили с наркотика от него.

При претърсване в къщата и в магазина му в града са открити и иззети: устройство за изградено видеонаблюдение; електронна везна със следи от хероин, мобилен телефон.

Общото количество на иззетия хероин, е 1 кг. 
Тримата са привлечени като обвиняеми и с постановление на Окръжна прокуратура-Пловдив срокът им за задържане е удължен до 72 часа.

Предстои прокуратурата да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо задържаните.