Български военномедицински екип се завърна от четиримесечна мисия в Мали.

ВМА

Българските военни лекари участват в различни хуманитарни и мироопазващи мисии зад граница повече от век, като винаги са получавали отлична оценка за представянето си, съобщават от пресцентъра на Военномедицинска академия (ВМА).

ВМА

С „Добре дошли!” медиците бяха поздравени от генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, началник на ВМА.

ВМА

Ротацията идва седмица, след като техни колеги заминаха, за да подсигурят Мисията на EС за обучение на силите за сигурност на Мали.
Задачата им е да се грижат за здравето на личния състав на щаба на операцията, базиран в столицата Бамако, съобщиха от Военномедицинска академия (ВМА).

ВМА изпрати пореден екип на мисия в Мали

ВМА


 

„Мога да кажа, че мина спокойно. Естествено имахме предизвикателства, които успяхме да се справим. Предизвикателство беше, че работехме в мултинационален екип. Различните нации имат, различно виждане как трябва да се случват различните неща. Отделно Мали е страна, в която нещата се случват по различен начин, спрямо това, които сме свикнали. Културният шок може би е най-голямото предизвикателство, което трябва да преодолее човек за да върши нещата така, както ние сме свикнали тук. Знаете, геополитическата обстановка е обтегната и това допълнително създава предпоставки за предизвкитаелства.“, разказа при пристигането си на Летище София старши лейтенант д-р Георги Семовски.

ВМА

ВМА

ВМА

ВМА

ВМА

ВМА, ВТК