Шоуменът и лидер на партията „Има такъв народ“ Слави Трифонов не се появи на консултациите при президента. Днес Румен Радев консултира избора на дата за изборите с извънпарламентарните партии. 

Вместо Трифонов на срещата при президента пристигнаха зам.-председателят Тошко Йорданов и Филип Станев. Те заявиха пред Радев, че нямат претенции за датата на изборите и че определянето й е изцяло в правомощията на президента. 

президенство

Междувременно Румен Радев получи и поздрав от далечен Дубай от укриващия се там бизнесмен с 18 обвинения Васил Божков, който приветства идеята на президента за консултации с извънпарламентарните сили. 

На консултации при президента минаха и представители на „Демократична България“, а по-късно на „Дондуков“ 2 се изредиха и всички партии от протеста – Отровното трио и Изправи се. БГ на Мая Манолова. 

Впечатление направи, че при президента не бяха поканени извънпарламентарни партии, като СДС, но за консултации бе поканена партия „Възраждане“, срещу която тече съдебна процедура по отнемане на регистрацията.