/ БГНЕС
Народният представител от ГЕРБ Славена Точева излезе с първи коментар, след като стана ясно, че подава оставка като депутат. 

"Скъпи приятели, за да сложа край на всички медийни спекулации, искам да обявя пред вас, че вчера сутринта депозирах оставката си като народен представител в 49-то Народно събрание", потвърди лично тя новината. 

Славена Точева подава оставка като депутат от ГЕРБ

"Смятам, че достойната позиция е да бъде поета политическа отговорност за загубата на местните избори във Варна и това е изцяло мое решение. Стоях твърдо зад кандидатурата на Иван Портних и смятам, че той беше правилният избор за кмет. Този изборен резултат не е отражение на доверието на варненци, а е следствие от създадената нова сглобка във Варна и оказания огромен корпоративен натиск над гражданите", допълва в позицията си тя. "Запазвам уважението и съпричастността си към всички мои колеги от ГЕРБ и им пожелавам успешна и ползотворна работа по време на 49-то Народно събрание. Моите избиратели и колеги знаят, че винаги могат да разчитат на подкрепа и помощ от мен", завършва Точева. 

Междувременно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов я поздрави за позицията и решението. 

Освен в 49-отото, Точева е била е депутат и в 45-ото, 46-ото, 47-ото и 48-ото Народно събрание.