Андрей Слабаков взема 6 800 евро заплата като депутат в Европейския парламент, но ще си помисли дали да плати глобата за пушене на обществено място на вицепремиера и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, който не получава месечно възнаграждение заради решение на Народното събрание за периода на извънредното положение.Това призна самият той, след като пое волана в предаването „Карай направо с Диана Найденова“ по NOVA.

"Не мога да съм специалист по всичко. Давам си сметка, че има сфери, които нищо не разбирам", призна режисьорът. "Има сектори обаче, от които разбирам, в които мога да бъда изключително полезен. Изпратил; съм писмо до културния министър Боил Банов и социалния министър Деница Сачева относно мерките, които се взимат по време на кризата с коронавируса относно свободните професионалисти в целия ЕС", заяви той.

Според Слабаков в сегашната ситуация не трябва да се занимаваме с политика, а да се види какво може да се направи. „Забелязвам, че Бойко Борисов се държи нормално и взима адекватни решения. Тук няма добър и лош. Президентът се държи неадекватно от време на време и обяснява за някакви икономически мерки", разкри какво мисли той.

„Нашият парламент се държи по странен начин - искат да се събират постоянно в една зала. Опозицията, вместо да се съберат с управляващите и с президента, за да си стиснат ръцете в тази ситуация, в момента си мерят мерките", смята Андрей Слабаков.
nova.bg