Скеле за сцена се стовари върху Елица Тодорова в Слънчев бряг
Скеле за сцена се стовари върху Елица Тодорова в Слънчев бряг / снимка: www.elitsatodorova.com и БГНЕС

Елица Тодорова, част от дуета, който представи България на музикалния конкурс „Евровизия 2007”, пострада след като стотици килограми желязо се стовариха върху нея в Слънчев бряг. Изпълнителката бе ударена лошо по главата при срутване на предната част на сцена, на която тази вечер трябваше да вземе участие по случай супер концерта по случай 15 години на българския букмейкър „Еврофутбол”.

Елица беше прегледана от лекар, който реши изпълнителката на „Вода” да не вземе участие в шоуто. Звездата от "Евровизия 2007" е получила леко нараняване в областта на главата, но е в добро общо здравословно състояние, без опасност за живота. Получила е спешна медицинска помощ и е освободена за домашно лечение.

При срутването на платформата, наречена ферма, леко са пострадали и двама сценични работници. Тяхното състояние също е добро, са констатирали след обстойни прегледи лекарите в Слънчев бряг.

Шоуто ще закъснее и няма да започне в 22.00 часа, както беше планирано първоначално, тъй като организаторите в момента строят сцената. По-късно на нея се очаква да се качат световноизвестни звезди като диджей АТВ и Велвет.


Ураганна пясъчна буря, преминала първо през курорта Елените, връхлетя Слънчев бряг в късния следобед. Вятърът бе изключително силен, последва и вторичен по-слаб ураган, но в момента времето е по-спокойно.