Скандалният архимандрит Дионисий се оплака от заплахи
Скандалният архимандрит Дионисий се оплака от заплахи / Нова тв

Телефонни заплахи получава архимандрит Дионисий. Това съобщи отстраненият наскоро от поста предстоятел на храма „Св. Александър Невски” пред бТВ.

В телевизионния ефир той пусна запис от мобилния си телефон, на който се чуват мъжки гласове. Единият го пита: „Палячо, жив ли си?”, а вторият го съветва да „намали малко оборотите”.

Отецът заяви, че единият от гласовете му се струва познат, но отказа да назове име, тъй като не е категорично сигурен и няма доказателства.

Отстраненият Дионисий разкрива нови злоупотреби в "Александър Невски"

Дионисий, който бе отстранен от службата си в храм „Александър Невски“ заради скандала около зарята на Великден уточни, че в момента е в неплатен отпуск. По думите му за всички решения и намерения към него той се информира от медиите.

Дионисий разбрал от медиите за отстраняването си

Пак от медиите той научил, че е много вероятно да бъде изпратен като послушник в Бачковския манастир. И допусна, че изборът може да е свързан с близостта на манастира до Наречен.

Отецът обясни също, че живее благодарение на помощта на родителите си- неговия баща бил починал наскоро и той го наследил.