/ БГНЕС
Станахме свидетели на едно некомпетентно и некадърно ръководене на заседание, каза Джейхан Ибрямов по адрес на Валери Симеонов
Двама депутати от ДПС получиха дисциплинарни наказания в хода на дебатите по разглежданите на второ четене промени в Закона за пчеларството. Заместник-председателят на парламента Валери Симеонов отстрани за едно пленарно заседание депутата Рамадан Аталай, който отказа да напусне парламентарната трибуна, след като Симеонов не еднократно го призова да коригира изказването си по същество. 

Аталай коментира промените в Закона за пчеларството, с които се изменя Законът за водите. Предложените текстове касаят статута на язовир Овчарица, който е собственост на НЕК. 

Наказание "порицание" получи и депутатът от движението Елхан Кълков, който бе призован от председателстващия заседанието да свали маската си, за да бъде може да бъде разпознат. Причина за наложеното порицание бе реплика от място от страна на депутата.

Рамадан Аталай отказа да освободи трибуната и затова бе дадена почивка.

След края й, депутатът Джейхан Ибрямов от ДПС определи начина на ръководене на заседанието като "некадърен" и "некомпетенен".

Станахме свидетели на едно некомпетентно и некадърно ръководене на заседание на Народното събрание, без провинение да бъде наказан народен представител, който се изказва по същество по законопроект, заяви Ибрямов.

Председателстващият заседанието Валери Симеонов призова за изказвания по същество по спорните параграфи.
БТА