Скандал за регистриране в избирателната комисия в Перник
Скандал за регистриране в избирателната комисия в Перник / netinfo
Сигнал до полицията, прокуратурата и ЦИК е подаден от коалиция „Нова левица” в Перник заради насилие над членове на политическата формация по време на регистрацията им в Общинската избирателна комисия.

Скандалът в ОИК-Перник станал вчера при регистрацията на коалиция „Нова левица”, представлявана от гражданско сдружение „Патриотично обединение - Нова левица”, ОДС и гражданско сдружение „За нова България”. За да предотвратят регистрацията със станалата спорна добавка, а именно „Нова левица”, от БСП потърсили съдействие от бившия футболен бос Първан Първанов и неговите бодигардове. Мускулестите момчета изтикали насила председателя на патриотично обединение „Нова левица” Милан Миланов и другите партийни опоненти от залата на ОИК-Перник, за да се регистрира преди социалистите.

По време на инцидента в помещението са били председателят на избирателната комисия Георги Михайлов и народните представители от „Коалиция за България” Ненко Темелков и Росица Янакиева, чиято кандидатура е издигната от червените за кмет на общината. Милан Миланов ще информира за инцидента и Народното събрание за действията на депутатите.