Скандал с Евгени Милев-Гейзо, върнаха го в ареста
Скандал с Евгени Милев-Гейзо, върнаха го в ареста / снимкa: Sofia Photo Agency

Софийският окръжен съд отказа да освободи от ареста Евгени Милев-Гейзо, сочен за един от участниците в магистралната банда на „Крокодилите". По този начин бе отменено първоинстанционното решение на Районния съд в Сливница от 12 март, с което Гейзо излиза на свобода срещу гаранция от 2000 лева.

Обвиняемият отправи обидни реплики към председателя на състава - съдия Пламен Пенков, като го обвини в изпълнение на предварителна поръчка.

Гейзо е обвинен в използването на подправен международен паспорт. Според съдията разследващите полагат достатъчно усилия за разкриването на престъплението, налице са и новопостъпили обстоятелства около производството.

Прокуратурата твърди, че Милев се е снабдил с фалшиви печати от няколко граници, за да докаже, че не е бил в България в нощта на 14 декември миналата година. Тогава след нападение над турски гражданин край Вакарел, групата на „Крокодилите" влезе в престрелка с полицията и беше обявена за издирване. Неговият брат Емил Милев, също предполагаем член на бандата, е в неизвестност.

Настоящето решение на Окръжния съд не може да бъде обжалвано или протестирано.