/ ThinkStock/Getty Images
Трюфелите са един от най-големите деликатеси в света. Отглеждат се много трудно и струват много скъпо, понякога ги сравняват с диамантите.

През последните години те навлизат и у нас, като често се използват като добавка към различни храни. Родна фирма е решила да съчетае традиционния вкус на българското бяло сирене с трюфел.

В специализираните магазини за биохрани можете да си купите козе и краве сирене с трюфели. Тяхната цена съответно е 83 и 72 лева за килограм. Също така се продава козе и краве сирене с трюфели на кубчета в марината - 13 лева за 190 грама. Почитателите на крема сиренето могат да си купят пакетче от 80 грама за 7 лева, пише БГНЕС.

Най-вкусните и скъпи трюфели се отглеждат в Южна Франция и Северна Италия. Много често отделни представители на тези гъби се продават и на благотворителни търгове, като цените им достигат астрономически суми.

Изисканите гурмани в България могат да си купят и храни с други екзотични скъпи подправки. Така например можете да се сдобиете с краве масло с шафран за 9 лева. Толкова върви бурканчето от 80 грама.

Шафранът е подправка, получена от цветовете на шафрановия минзухар. Тя е много популярна в Турция, Иран и други страни от Близкия изток. В последните години шафранът започна да се отглежда масово и в България. 
БГНЕС