Синът на самоубилия се педофил: Децата от дома в Трън са напаст
Синът на самоубилия се педофил: Децата от дома в Трън са напаст / netinfo
Причината за всичко е тормоз върху баща ми от имена, които не искам да цитирам, но всичко може да се провери в Районна прокуратура – Трън, където преди два дни бяха прекратени всички обвинения. Това каза в предаването „Дарик кафе” Иво, синът на педофила Асен Илиев, който вчера в град Трън уби със законно притежавана ловна пушка 15-годишната Лили от Дома за деца, лишени от родителски грижи и рани 12-годишният Емил и 15-годишната Клара, които са също са Дома. След стрелбата Асен Илиев се самоуби. Той е познат на полицията, осъждан е за изнасилване.

Момичетата и момчетата от Дома обикалят навсякъде из града, те са като напаст, идвали са в къщата ми, без причина. Този Дом трябва да бъде закрит, каза още синът на Асен Илиев.

Да се опитаме да формулираме защо се случи това, защо баща ти уби едно момиче, рани две други?

Не знам точно какво е станало до момента, знам, че баща ми не е жив. Моята версия е, че на него самата болест, самите притеснения му действат много повече. Има виновни хора за това, изцяло за това е виновно – не знам по какъв начин се настаниха тези деца, това е единият проблем.

Децата са виновни за това, което се случи?

Не, децата не са виновни. На тази възраст всеки си има разсъждения. Така си смятат, че трябва да изнудват някой за пари. Но и идват всичките работи от притесненията, които имаше с прокуратурата в Трън. Излишно, нерви непрекъснато. Никой не знае кога може да му стане нещо и да направи същото нещо, така е.

Какво ще правиш Иво оттук нататък, как ще живееш в този град?

Е, как ще живея. Срам ме е, не крия, че ме е срам.

Повече чуйте в прикачения звуков файл